Sjors Smits2019-12-11T15:12:27+00:00

<< Terug naar team

Sjors Smits

Ik ben Sjors Smits (44 jr) en samen met Femke van Brunschot en onze twee dochters Wieke (13 jr) en Jikke (8 jr) woonachtig in Moergestel. In het dagelijks leven werk ik met veel plezier als Project & Cost Controller bij VDL Steelweld in Breda.

Toen ik zo’n twaalf jaar geleden was gestopt met voetballen, merkte ik dat ik op zoek moest naar een nieuwe sportieve uitlaatklep. Dit heb ik helemaal gevonden in het lopen. De eerste jaren vooral alleen, maar later heb ik aansluiting gevonden bij loopgroep VOLG uit Oisterwijk , waar ook Hans en Jos van den Bersselaar lid van zijn. Via Jos ben ik uiteindelijk ook in aanraking gekomen met Team 295.

Ik vind het heerlijk om in de bosrijke omgeving te trainen en van de natuur te genieten. Af en toe neem ik ook deel aan een wedstrijdje.  Meestal wedstrijdjes in de omgeving, variërend van 5km tot halve marathons. Vorige jaar heb ik, omdat ik 42 was geworden, mijn eerste marathon gelopen in Eindhoven. En dat zal zeker niet mijn laatste zijn.

Maar eerst de Roparun. Wat heb ik daar een zin in! Een enorme sportieve uitdaging voor een ontzettend goed doel. Helaas heb ik van erg dichtbij mee mogen maken wat een ellendige ziekte kanker is. Bij mijn vader werd namelijk 14 jaar geleden kanker geconstateerd. Gelukkig heeft hij, met goede zorg van de medische wereld en mijn moeder, en zijn enorme wilskracht en doorzettingvermogen, nog 13 jaar aan zijn leven mogen toevoegen. In die 13 jaar heeft hij gelukkig alle 5 zijn kleinkinderen nog geboren zien worden en heeft daar enorm van genoten.

Met mijn deelname aan de Roparun, hoop ik met dezelfde wilskracht en doorzettingsvermogen, mijn bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg voor kankerpatienten, zodat ook anderen de kans krijgen hun leven te verlengen of kwalitatief te verbeteren.

Ik ga ervoor!